Vene saadik ja Austria võimud võisid sekkuda Golovatovi vabastamisse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golovatovit kujutava plakatiga mees Vilniuses
Golovatovit kujutava plakatiga mees Vilniuses Foto: SCANPIX

Politsei raport tõestab erinevalt valitsuse ametlikust seisukohast, et Austria võimud ja Vene saadik sekkusid endise KGB ohvitseri Mihhail Golovatovi vabastamisse, vahendas Die Presse.

Austria roheliste parteisse kuuluv Peter Pilz esitles eile avalikkusele väidetava sõjakurjategija vabastamise kohta käivat politseiprotokolli. Avaldatud raport seab kahtluse alla valitsuse varasemad avaldused.

Austria liidukantsler Werner Faymann ning tema kohusetäitja Michael Spindelegger on antud juhtumi otsustes rõhutanud ametkonna sõltumatust. Seda, et Vene poolelt pole asjasse keegi sekkunud, kinnitas ka välisministeeriumi peasekretär Johann Kyrle.

Pilz peab fakti, et ministeeriumid ei sekkunud Golovatovi juhtumisse, aga jultunud valeks.

Politseiprotokollist tuleb välja, et Golovatovi vahistamise päeval nõudis Venemaa suursaadik kell 21.30 valveprokuröri. Kell 3.05 saabunud juhiste kohaselt tuli Golovatov üle viia Korneuburgi vanglasse. Raportist tuleb selgelt välja, et Venemaa sekkus survet avaldades endise KGB ohvitseri vabastamisse.

Austria rohelised nõuavad raportile viidates uut juurdlust Golovatovi vabastamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles