Air France`i lennukatastroofini võis viia puudujääk pilootide väljaõppes

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeirost Pariisi teel olnud Air France'i 2009. aastal alla kukkunud lennukis hukkus 228 reisijat
Rio de Janeirost Pariisi teel olnud Air France'i 2009. aastal alla kukkunud lennukis hukkus 228 reisijat Foto: SCANPIX

Prantsuse uurijad väitsid täna, et 2009. aastal alla kukkunud Rio de Janeirost Pariisi teel olnud Air France'i lennuki piloodid tegid mitmeid vigu, vahendas AFP.

Prantsuse lennuõnnetuste uurimise agentuuri BEA sõnul ei käitunud piloodid korrektselt, kui lennuk kiirusenäidiku külmumise ja purunemise järel kõrgust kaotama hakkas.

Samuti puudus pilootidel näidiku rikke korral käitumiseks piisav väljaõpe. Raporti kohaselt ei suutnud piloodid märgata kõrguse kaotamist hoolimata vähemalt minut aega helisenud alarmist.

Samuti seisis raportis, et piloodid ei hoiatanud reisijaid olukorrast, olles kontrolli saavutamisega liiga hõivatud.

Air France kaitses koheselt piloote avaldusega, kus väideti, et meeskonda hoiatama pidanud alarm oli vigane. «Mitte miski ei luba praeguses seisus süüdistada meeskonna tehnilist kompetentsi,» ütles lennufirma avalduses. «Meeskond näitas üles professionaalsust ning üritas lennukit kuni lõpuni kontrollida.»

Tänane raport oli kolmas ametlik täiendus aastatepikkusele uurimisele. Lend AF447 kukkus alla 1. juunil 2009. aastal. Surma said kõik 228 pardal olnud inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles