Norra preester aitab Utøya saare lähedal elavaid inimesi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra leinab nädala eest toimunud terrorirünnakute ohvreid
Norra leinab nädala eest toimunud terrorirünnakute ohvreid Foto: SCANPIX

Utøya saarele kõige lähemal asuvas kirikus aitab preester massimõrvari eest põgenemisel ellujäänuid aidanud kohalikel leevendada tragöödia mõjusid, vahendas AFP.

900 aastat vanas ja 80 inimest mahutavas Boensnesi kirikus peab unikaalset teenistust Morten Hunstad. Preester kutsub sündmustest tugevalt mõjutatud kohalikke lilli ja küünlaid tooma. Lisaks räägib ta traumeeritud inimestele, kuidas kiriku lasi kunagi ehitada püha kuningas Olav - sõdalane, kes kindlustas Jumalaga tehtud tehingus Norra iseseisvuse.

Pärast nädala pikkust ellujäänute, päästetöötajate, politseinike ja teiste ära kuulamist, muutis Hunstad tavapärast teenistust, et aidata neid, kelle sisemuses on silmale nähtamatud haavad. Hunstad soovib aidata inimesi, kes läksid ellujäänuid ja vette põgenenuid päästma. Inimesi nagu Kasper Ilaug, kes nüüd pärast nädalat kannatab ise tugevat traumat. «Mu keha on olnud kõrgel käigul juba liiga mitmeid päevi,» ütles Ilaug AFP-le pärast teenistust. Kirikus peaaegu minestanud mehe sõnul on ta endiselt vaevatud. «Mu sõbrad on pidanud põgenema Oslosse. Üks käis psühhiaatri juures ning talle määrati 40 päeva töölt eemalolekuks,» lisas Ilaug.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles