Türgi sõjaline juhtkond lahkus ametist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Isik Kosaner ja Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan
Kindral Isik Kosaner ja Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Eile astus ametist tagasi Türgi sõjaline juhtkond. Selle sammuga protestitakse ohvitseride valitsusevastases vandenõus süüdimõistmise vastu, vahendas Reuters.

Kindral Isik Kosaner astus tagasi pärast korduvaid kohtumisi peaminister Recep Tayyip Erdoğaniga. Sõjaliste jõudude juhiga koos astusid ametist tagasi ka armee, mereväe ja õhujõudude ülemad.

Ajakirjandus süüdistas sõjaväe ja Erdoğani valitsuse vahelistes pingetes kümnete ohvitseride seotust valitsusevastase tegevusega, vahendas AFP. 42 kindralit ja kümned ohvitserid on vangis Õigluse ja Arengu Partei poolt juhitud valitsuse kukutamise plaanide pärast. Kohtuasi sai alguse 2003. aastast, kui riigipöördekatset armeeseminaril esitleti.

USA välisministeeriumi esindaja Mark Toneri sõnul on USA-l Türgisse usku ning armeejuhtide tagasiastumist ei kommenteerita. «Me oleme Türgi institutsioonide tugevuses veendunud, nii demokraatlikes kui ka sõjalistes. See on riigi siseküsimus,» selgitas Toner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles