NASA saadab Jupiteri orbiidile kosmosejaama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jupiter
Jupiter Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuur plaanib järgmisel nädalal kosmosesse saata päikeseenergial töötava kosmosejaama Juno, mille ülesandeks on selgitada planeet Jupiteri tekkelugu, vahendas AFP.

Mehitamata jaam stardib plaanide kohaselt 5. augustil. Juno teekond kestab kokku viis aastat ning päikesesüsteemi suurima planeedi orbiidil peaks jaam veetma omakorda ühe aasta.

Juno peamise uurija Scott Boltoni sõnul on Jupiteri lähem vaatlemine oluline, kui tahetakse minna ajas tagasi ning mõista, kust me oleme tulnud ja kuidas planeedid on tekkinud. Juno peaks Jupiterile jõudma lähemale kui ükski teine NASA kosmosesond varem.

Boltoni sõnul on Junol täita kaks peamist ülesannet. Esiteks tuleb kindlaks teha, kui palju on Jupiteril vett ning teiseks, kas planeedi keskmes on raskemaid elemente või on seal ainult gaas. Samuti soovivad teadlased uurida Jupiteri magneetilisi välju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles