Baader-Meinhofi rühmituse liider vabastatakse vanglast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1977. aasta aprillis tapsid RAFi võitlejad Lääne-Saksa föderaalprokuröri Siegfried Bubacki ja teda sõidutanud autojuhi Wolfgang Göbeli.
1977. aasta aprillis tapsid RAFi võitlejad Lääne-Saksa föderaalprokuröri Siegfried Bubacki ja teda sõidutanud autojuhi Wolfgang Göbeli. Foto: AP / Scanpix

Saksa kohus andis võimudele loa vabastada vangistusest veerand sajandit trellide taga veetnud mehe, kes vedas omal ajal kurikuulsat vasakäärmuslikku Punaarmee Fraktsiooni (RAF).

 

Baader-Meinhofi grupeeringuna tuntud RAFi endisele juhile Christian Klarile määrati viiekordne eluaegne vabadusekaotus karistuseks üheksa mõrva ja üheteistkümne mõrvakatse pärast, mis vapustasid Lääne-Saksamaad kolme aastakümne eest, vahendas BBC News.

1977.-1982. aastail verist kampaaniat alustanud rühmituse sihikul olid peamisel suurärimehed, pankurid, kohtunikud ja USA sõjaväelased. Klar tõusis grupi etteotsa, kui liikumise algsed liidrid olid sooritanud vanglas enesetapu. AFP andmetel pole ta kunagi oma kuritegude pärast kahetsust avaldanud.

1982. aastast vangis viibinud Klar võib vabaneda juba jaanuari alguses, sest ta on nüüdseks kandnud ära miinimumosa oma karistusest. Kohtu hinnangul pole mehe edasiseks kinnihoidmiseks enam mingit alust. 56-aastane mees lastaksevabaks viie aasta pikkuse katseajaga.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles