Politkovskaja mõrva tellijast pole prokuratuuril õrna aimugi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ajalehtede esiküljed Anna Politkovskaja mõrva ajal. .
Venemaa ajalehtede esiküljed Anna Politkovskaja mõrva ajal. . Foto: AP.

Tuntud vene uuriva ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrva uurijad pole ka kaks aastat pärast veretööd suutnud leida vettpidavaid viiteid sellele, kes võis olla tapmise tellijaks.

 

«Me töötame selles suunas, kuid konkreetseid tulemusi, isegi ligilähedasi, veel ei ole,» tunnistas Interfaxile peaprokuratuuri uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin. «Meil on oma versioonid tapmisest, kuid neist rääkimist pean ma enneaegseks,» lisas ta.

Moskva ringkonna sõjaväekohtus algas eelmisel nädalal Politkovskaja mõrvaistung, mis algul kuulutati avalikuks, kuid viidi paar päeva hiljem siiski suletud uste taha. Kohut mõistetakse seal kokku nelja inimese üle, ent nende seas pole arvatavat tapjat või mõrva tellijat.

Tšetšeeni päritolu vendi Džabrail ja Ibragim Mahmudovit süüdistatakse naisajakirjaniku jälgimises enne mõrva ning endist miilitsatöötajat Sergei Hadžikurbanovit tehnilise abi pakkumises tapjale. Lisaks süüdistatakse endist FSB töötajat Pavel Rjaguzovit võimu kuritarvitamises ja korruptsioonis.

Kõik neli kinnitavad oma süütust. Politkovskaja arvatavaks tapjaks nimetavad võimud Mahmudovite kolmandat venda Rustami, keda pole aga tänaseni tabatud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles