Peaminister Stoltenberg: enne mõtle, siis ütle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra peaminister Jens Stoltenberg
Norra peaminister Jens Stoltenberg Foto: SCANPIX

Norra peaminister Jens Stoltenberg pöördus poliitikute poole üleskutsega jääda mõõdukaks ja rääkida leinavas riigis juhtunud tragöödiast vaoshoitult.

Stoltenberg ei süüdistanud parlamendi ees peetud kõnes kedagi konkreetselt, kuid viitas mitmel korral immigratsiooniteemalistele diskussioonidele, mis pärast veretööd muutusid eriti palavateks, vahendas Time.

Valitsusjuhi sõnul on teema ümber puhkenud arutelud pannud mõtlema sellele, kas arvamust saaks avaldada ka veidi peenetundelisemalt.

«Me kõik oleme tragöödiast midagi õppinud,» ütles peaminister ja lisas, et kõigil võib olla vajadus tunnistada, et «olen eksinud» ja seda tuleb austada.

Stoltenbergi üleskutse mõõdukusele oli suunatud eelkõige poliitikutele ja ajakirjanikele.

Norras 22. juulil aset leidnud massimõrvas hukkus 77 inimest.

Norra politsei teatas täna, et terrorirünnaku uurimise järgmises etapis korjatakse kokku kõik Utøya saarel olnud mobiiltelefonid ja sülearvutid. Omanikud saavad need pärast uurimise lõppu tagasi.

Massimõrvar Anders Behring Breivik peab eelmisel nädalal langetatud otsuse järgi saatma järgmised kaheksa nädalat mööda eeluurimisvanglas. Sellest esimesed neli nädalat veedab ta täielikus isolatsioonis. Breivik on tunnistanud üles pommirünnaku Oslos ja massitulistamise Utøya saarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles