Kommersant: Rogozin naaseb Vene sisepoliitikasse sügisel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin (vasakul) jutleb Vene presidendi Dmitri Medvedeviga. Taga paistab esimene leedi Svetlana Medvedeva.
Dmitri Rogozin (vasakul) jutleb Vene presidendi Dmitri Medvedeviga. Taga paistab esimene leedi Svetlana Medvedeva. Foto: SCANPIX

Venemaa esindaja NATO juures Dmitri Rogozini naasmist Vene sisepoliitikasse võib oodata juba septembris, kirjutab Kommersant viitega välisministeeriumi allikale.

Viimastel kuudel aset leidnud ümberpaigutused ja rotatsioon välisministeeriumis on tekitanud kindla kuulujutu Rogozini naasmisest kodumaale, kirjutab ajaleht.

Kommersandi oletusel on september pakutud välja seetõttu, et just siis leiavad parteides aset valimiseelsed kongressid.

Rogozini juhitava Vene Kogukondade Kongressi (VKK) istung toimub mõni päev enne võimupartei Ühtse Venemaa kongressi.

Kommersandi järgi plaanitakse VVK istungil võtta vastu kokkuleppeprojekt venelaste õiguste ja huvide kaitsest, et pärast allkirjastada see valimiseelsetel eesmärkidel niisuguse poliitilise jõuga, mis oleks taoliseks võitluseks valmis.

Eksperdid oletavad, et härra Rogozini jaoks isiklikult oleks perspektiivne kokkulepe Ülevenemaalise Rahvarindega.

Rogozin ise oma Venemaale naasmist ei kinnita. «Minu plaanides Moskvasse naasmist ei ole. Mul pole mingit põhjust taolise palvega presidendi poole pöörduda,» kinnitas ta.

Rogozin on Venemaa alaline esindaja NATO juures alates 10. jaanuarist 2008.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles