Briti ametnikud leidsid luksusjahist rekordkoguse kokaiini

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksusjaht Louise, millest leiti 1,2 tonni kokaiini.
Luksusjaht Louise, millest leiti 1,2 tonni kokaiini. Foto: SCANPIX

Briti ametivõimud leidsid luksusjahist Louise riigi ajaloos suurima kokaiinilaadungi, mis kaalus 1,2 tonni.

Narkootikumi orienteeruv hind tänavakaubanduses on kuni 300 miljonit naela ehk 350 miljonit eurot, vahendas The Guardian.

Louise seisis ankrus riigi lõunarannikul Southamptoni lähistel. Kokaiin oli spetsiaalselt narkopakkide jaoks ehitatud peidikus, mille otsimiseks kulus kuus päeva.

Prantsusmaa ametivõimud teavitasid Briti kolleege Louise’ist mais, kui jaht oli veel Lõuna-Ameerikas. Lõuna-Ameerikast pärit narkootikum oli teel Suurbritannia suunas ja sealt edasi Hollandisse.

Kokaiinilaadung, mis topiti peidikusse oletatavasti Venezuelas, leiti üles juunis.

Hollandi politsei pidas eile hommikul aset leidnud operatsiooni käigus kahtlustatavatena kinni kuus inimest, kes oletatavasti kuuluvad rahvusvahelisse narkojõuku. Kinnipeetute vanus jääb 27 ja 60 eluaasta vahemikku.

Ka Hollandi riigiprokuratuur teatas täna kokaiinilastist ja kuue Hollandi kodaniku kinni pidamisest. Vanim meestest on jahi omanik, kahtlustatavate seas on ka tema kolm poega.

Suurbritannia piirivalveameti juht Brodie Clark kinnitas, et tegemist on leitud narkokogustest üldse suurima kokaiinilaadungiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles