Aserbaidžaan taotleb Eurovisiooniga uusi vabadusi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitjad Eldar Gasimov ja Nigar Jamal ehk duo Ell-Nikki
2011. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitjad Eldar Gasimov ja Nigar Jamal ehk duo Ell-Nikki Foto: SCANPIX

Aserbaidžaan kasutab 2012. aasta Eurovisiooni lauluvõistlust, et avaldada riigivõimudele survet suurendamaks riigis inimõigusi, vahendas AFP.

Aserbaidžaani suuremate vabaduste eest võitlejad on hakanud kampaaniat kutsuma nimega «vabaduse muusika mittevabas riigis». Eurovisiooni lauluvõistlusega soovitakse muuhulgas survestada valitsust, et vabastataks väidetavad poliitvangid ning tõstetaks meediavabaduse taset. «Sellise võistluse korraldamine on Aserbaidžaanile võimaluseks muuta olukorda paremuse suunas,» ütles üks kampaania organisaatoritest Anar Mamedli AFP-le.

Kampaania läbiviijad soovivad, et Eurovisioon tõmbaks rahvusvahelist tähelepanu ka riigi siseasjadele. «Aserbaidžaan ei peaks käituma mitte ainult lauluvõistluse korraldajana, vaid ka päris Euroopa perekonna liikmena, kes austab väärtusi, mis on demokraatlikud,» seisis kampaania Facebooki lehel ilmunud avalduses. Muuhulgas plaanitakse korraldada avalikke debatte, jagada plakateid ning teisi materjale.

Düsseldorfis toimunud 2011. aasta Eurovoisiooni lauluvõistluse võitis Aserbaidžaani duo Ell ja Nikki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles