Küsitlus: Niinistö on Soome presidendivalimiste selge soosik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Foto: SCANPIX

Soome rahvusringhäälingu YLE värske küsitluse järgi on praegune ülekaalukas soosik poole aasta pärast toimuvatel presidendivalimistel koonderakondlane Sauli Niinistö.

Niinistö saaks presidendiks juba esimeses voorus, sest tema poolt hääletaks 60 protsenti YLE arvamusuuringus osalenutest. Teised kandidaadid on suhteliselt võrdsel positsioonil ja võitlevad pigem selle nimel, kes on Niinistö peakonkurent.

Juulis firma Taloustutkimus poolt läbi viidud uuringu kohaselt hääletaks Põlissoomlaste liidri Timo Soini poolt 11, keskerakondlase Olli Rehni poolt üheksa, sotsiaaldemokraat Eero Heinäluoma poolt seitse, rohelise Pekka Haavisto poolt kuus ja Vasakliidu juhi Paavo Arhinmäki poolt neli protsenti eelistuse välja öelnud vastanutest. Kõige madalam toetus on kristlike demokraatide liidril Päivi Räsänenil ja Rootsi Rahvapartei juhil Stefan Wallinil, keda toetas kaks protsenti vastanutest.

Soome presidendivalimiste esimene voor toimub järgmise aasta 22. jaanuaril ja võimalik teine voor 5. veebruaril.

Erakonnad kinnitavad oma presidendikandidaadid ilmselt oktoobris ja novembris.

Arvamusuuringus osales 1947 inimest, küsitluse veamäär on 1,7 protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles