Jaapani riigiametnikud kaotasid tuumakriisi tõttu töö

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis kuud pärast Jaapanit tabanud looduskatastroofi lekib probleemsest Fukushima 1. tuumajaamast endiselt radioaktiivset ainet.
Viis kuud pärast Jaapanit tabanud looduskatastroofi lekib probleemsest Fukushima 1. tuumajaamast endiselt radioaktiivset ainet. Foto: SCANPIX

Fukushima tuumakriis maksis töökoha kolmele kõrgele Jaapani ametnikule, kes valitsuse hinnangul polnud oma ametiülesannete kõrgusel.

Jaapani kaubandus- ja tööstusminister Banri Kaieda teatas BBC vahendusel, et oma töö kaotanud kolm riigiametnikku vastutasid probleemse Fukushima 1. tuumajaama ohutuse eest. Viimasest lekib aga ka viis kuud pärast saareriiki tabanud looduskatastroofi endiselt radioaktiivset ainet.

Lisaks tuumaohutusagentuuri juhile Nobuaki Terasakale tuleb uus amet otsida ka loodusressursside ja energiaagentuuri juhil Tetsuhiro Hosonol ning majanduse, kaubanduse ja tööstuse ministeeriumi aseministril Kazuo Matsunagal.

Ka Kaieda ise on kinnitanud, et võtab vastutuse suutmatuse eest kriisi ohjeldada ja astub kaubandus- ja tööstusministri ametikohalt tagasi. Samas pole ta täpsustanud, millal ta kavatseb seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles