Virginia Techis otsiti relvastatud isikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei arvutijoonis kahtlusalusest isikust Virginia Techis
Politsei arvutijoonis kahtlusalusest isikust Virginia Techis Foto: SCANPIX

USAs Virginia osariigis Blacksburgis asuvas Virginia Polytechnic Institute and State Universitys otsiti eile relvastatud isikut.

Ülikoolis olnud inimestele anti sellekohane hoiatus kell 9.37 kohaliku aja järgi, edastab Reuters.

Ülikooli juhtkond soovitas internetileheküljel inimestel siseruumidesse jääda ning uksed-aknad sulgeda.

Leheküljel kirjeldati oletatavat relvakandjat kui 180-sentimeetrist meest, kellel on helepruunid juuksed, sinise-valge triibuline T-särk, halli värvi šortsid ja pruunid nahast sandaalid.

Virginia Techi turvalisusjuhi Wendell Flinchumi sõnul märkasid kolm suvelaagri last kohvikus meest, kellel oli väidetavalt riiete alla relv peidetud.

Kohale kutsutud politsei ja FBI sellist isikut kuue tunni jooksul ei leidnud. Ülikool tühistas hoiatuse kohaliku aja järgi kell 15. 00 pärastlõunal.

Sügissemester ei ole veel alanud, kuid Virgina Techis on käimas üliõpilastele suvekursused ja laste suvelaager.

Esindajate sõnul oli hoiatuse ajal ülikooli alal tuhandeid inimesi.

Virginia Techis leidis 2007. aastal aset USA ajaloo suurim koolitulistamine. Relvastatud üliõpilane Cho Seung-Hui tappis 32 inimest ja haavas 20. Lõpuks lasi ta end maha.

Virginia Tech pidi vastavalt USA haridusministeeriumi korraldusele maksma 55 000 dollarit trahvi, kuna ülikool ei hoiatanud 2007. aasta tulistamisintsidendi ajal ülikooli alal olnud inimesi piisavalt kiiresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles