Rogozin: NATO plaanib sõjalist operatsiooni Süüria vastu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin Foto: SCANPIX

Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin oletab, et NATO plaanib sõjalist operatsiooni Süüria vastu.

«See kampaania võiks saada nende sõjaliste- ja infooperatsioonide loogiliseks lõpetuseks, mida mitmed lääneriigid on viinud läbi seoses Põhja-Aafrikaga,» rääkis Rogozin ajalehele Izvestija.

Diplomaadi sõnul on see võimalik eelkõige seal, kus riigijuhtide arvamus ei lange kokku lääneriikide omaga.

Aimates ette, et seal leiab sarnaselt Liibüaga aset ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni ebaõige tõlgendamine, kavatseb Venemaa diplomaadi sõnul hoida ära sündmuste jõulise arengu.

Massilised meeleavaldused, milles nõuti presidendi tagasi astumist ja laiaulatuslikke reforme, said alguse selle märtsis Lõuna-Süürias Deraa linnas. Hiljem laienesid rahutused teistesse regioonidesse.

Inimõiguslaste väitel on kokkupõrgetes riigi julgeolekujõududega saanud surma enam kui 1350 inimest, ligi kolme tuhande inimese saatuse kohta aga andmed puuduvad.

Süüria võimude väitel on «relvastatud terroristlike elementide tegevusest alanud intsidentides saanud surma 340 sõdurit ja jõustruktuuride esindajat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles