Jääkaru tappis Norras teismelise ja vigastas raskelt veel nelja inimest

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru rünnaku ohvriks langenud kannatanut transporditakse helikopterist haiglasse
Jääkaru rünnaku ohvriks langenud kannatanut transporditakse helikopterist haiglasse Foto: SCANPIX

Jääkaru kiskus Norra Arktika saarestikul Svalbardis surnuks Briti teismelise ning vigastas tõsiselt veel nelja inimest, vahendas AFP. Seejärel õnnestus matkajatel loom maha lasta.

Jääkaru ründas laagripaika, kus viibis 14 inimest. Võimude sõnul õnnestus karul tappa üks poiss ning vigastada veel kahte noort ja kahte täiskasvanut. «Lapsed on kõik vanuses 16 kuni 20. Poiss, kes suri oli 17 aastane,» kinnitas Svalbardi ametnik Lars Erik Alfheim AFP-le.

Neli laagris viibinut said «tõsiseid peavigastusi, kuid on nüüd stabiliseerunud seisundis» ning viibivad Norra mandriosal asuvas Tromsoe haiglas.

Alfheimi sõnul olid intsidenti sattunud kõik Briti kodanikud. Politseile saabus teade satelliittelefoni kaudu kohaliku aja järgi pool kaheksa hommikul. Koheselt saadeti sündmuskohale helikopterid.

Seni on teadmata, kuidas jõudis jääkaru rünnata nii paljusid enne, kui matkajad ta surnuks tulistasid. «Karu ründas laagriplatsi. Meie uurijad üritavad selgitada, mis täpselt toimus,» lisas Alfheim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles