Lääneriigid kaaluvad uusi sanktsioone Süüria režiimi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria aktivistide videokaader Hama linnast, kus julgeolekujõud korraldasid veriseid repressioone meeleavaldajate vastu.
Süüria aktivistide videokaader Hama linnast, kus julgeolekujõud korraldasid veriseid repressioone meeleavaldajate vastu. Foto: SCANPIX

USA, Prantsuse ja Saksa riigijuhid mõistsid hukka Süüria president Bashar al-Assadi otsuse taas meeleavaldajate vastu vägivalda kasutada.

USA president Barack Obama helistas eile Prantsuse ametivennale Nicolas Sarkozyle ja Saksa liidukantslerile Angela Merkelile, et arutada uusi karistusmeetmeid Damaskuse vastu, vahendas BBC.

Süüria aktivistide sõnul lasksid julgeolekujõud eile riigis maha vähemalt 24 inimest. Märtsis puhkenud rahutused, mis on inimõiguslaste sõnul nõudnud vähemalt 1600 tsiviilisiku elu, ei paista aga vaatamata protestide jõhkrale mahasurumisele lõppevat.

Praegu pole selge, mis on võimalikud uued sanktsioonid Assadi režiimi survestamiseks. Vaatlejate sõnul nõuab USA ilmselt lähiajal otsesõnu president Assadi tagasiastumist. Sel nädalal teatas Washington, et Süüriat 2000. aastast valitsenud Assadi jätkamine õhutab jätkuvat ebastabiilsust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles