Vaesuses virelevas Gaza sektoris avati luksushotell

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Al Mashtali hotellist.
Vaade Al Mashtali hotellist. Foto: SCANPIX

Gaza esimeses viietärnihotellis Arcmed Al Mashtal on valendavad marmorpõrandad, viis luksuslikku restorani, kohvik, millest avaneb hunnitu vaade valgele liivarannale ja sinisele Vahemerele. Ainus, mis puudub, on külastajad.

Peaaegu kõik äsja avatud hotelli 222 toast, mida kaunistavad metallornamentidega lambid, suured lameekraaniga telerid, hiiglaslikud voodid, on tühjad, kirjutab AP.

Keegi pole näinud turistide horde, keda hotelli arendajad 13 aastat tagasi projekti algatades lootsid sinna tulevat. Peamiselt vaesuses virelevad kohalikud võivad aga ainult unistada sellises uhkes kompleksis peatumisest.

Augusti alguses otsustas hotelli arendaja, Palestiina investeerimisfirma Padico majutuspaiga siiski avada. Firma omanik, miljardär Munib al-Masri loodab tagasi teenida vähemalt osa investeeringutest. Ta loodab, et keeruline olukord Gazas leiab lõpuks lähiaastatel lahenduse. «See on riskantne, kuid me vajame Gazas muutusi,» ütles avalike suhete juht Shadi Agha.

Seni ei ole risk ennast ära tasunud. Praegu on avatud ainult 80 tuba, kuna ettevõte soovib kokku hoida. Seni on hotellis olnud 10 külastajat. Samas on hotelli kuninglik sviit (880 dollarit öö) olnud hõivatud. Agha sõnul on külastajate seas olnud nii lääne abitöötajaid kui ka pruutpaare, kes soovivad kaunis kohas oma pulmaööd veeta.

Padico hakkas hotelli ehitama 1998. aastal, kui Gazas valitses optimism. Palestiinlased sõlmisid vaherahulepingu Iisraeliga ja aastakümneid kestnud konflikti lõpp näis olevat käeulatuses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles