Hukkunute arv Mumbai rünnakutes kerkis 125ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias Mumbais toimunud rünnakutes sai viimastel andmetel surma 125 ja vigastada 287 inimest.


Välisministeeriumi pressitalitusest öeldi Postimees.ee'le, et nende teada on Indias praegu 30 eestlast, kellest üks on nimetanud oma sihtkohana Mumbaid.

India julgeolekujõud alustasid rünnakuid relvastatud meeste vastu, kes hoiavad kahes Mumbai luksushotellis pantvangis umbes 40 inimest, vahendas BBC.

Väed piirasid hooned ümber varsti pärast seda, kui linnas toimus mitu koordineeritud rünnakut. Hotellid Taj Mahal Palace ja Oberoi Trident kuulusid terroristide rünnakute sihtmärkide hulka.

Politsei teatel on neli oletatavat terroristi tapetud, üheksa on kinni peetud.

Uudisteagentuuride korrespondentide teatel on olukord rahutu, julgeolekujõud pole seni hotelle rünnanud ja seda ilmselt soovi tõttu mitte seada ohtu pantvangide elu.

Kalašnikovi automaatide (AK-47) ja granaatidega relvastatud mehed ründasid kokku seitset sihtmärki, nende hulgas raudteejaama, haiglat ja turistide hulgas populaarset restorani.

Hukkunute hulgas on kuus välismaalast, 14 politseinikku ja 81 India kodanikku.

Pealtnägijate sõnul valisid terroristid turistide hulgast pantvangideks välja USA ja Briti kodanikke.

Jaapani välisministeeriumi kinnitusel on üks hukkunu Jaapani kodanik, vahendas AFP.

Rünnakute tõttu on suletud Mumbai aktsiabörs ja India rahvusbörs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles