Londoni politsei võitleb enneolematu olukorraga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni märulipolitseinikud toimetamas kiirabisse meest, kes rüüstamise käigus viga sai ja arreteeriti.
Londoni märulipolitseinikud toimetamas kiirabisse meest, kes rüüstamise käigus viga sai ja arreteeriti. Foto: SCANPIX

Kolmandat ööd järjest rahutustega võitlev Londoni politsei on tänavatele toonud juurde 1700 korrakaitsjat.

Politsei on Briti pealinnas seoses laupäeva õhtul Tottenhamis puhkenud märatsemisega vahistanud vähemalt 400 inimest, neist 69-le on esitatud ka süüdistus. Tänavatele on toodud ka soomusautod, vahendas BBC.

Kurjategijad rüüstavad poode ning süütavad sõidukeid ja hooneid, samuti ründavad politseinikke.

Eile levisid vägivaldsed rahutused ka teistesse linnadesse – Birminghami, Liverpooli, Nottinghami ja Bristolisse.

Scotland Yardi aseülem Steven Kavanagh ütles BBC-le, et täna hommikul paljudes pealinna linnaosades avanenud vaatepilt oli šokeeriv ja kohutav. Kavanagh' sõnul on politsei ressursid pingule tõmmatud viisil, mida nad pole kunagi varem kogenud.

Küsimusele, kas mingis olukorras on kavas ka armee abi paluda, vastas ta, et kõiki võimalusi kaalutakse.

Scotland Yardi juhi kohusetäitja Tim Godwin kinnitas aga hiljem BBC-le, et praegu pole olemas ühtki plaani, mis hõlmaks sõjaväe kaasamist.

The Guardian tsiteeris üht eile Croydonis märatsejatega võidelnud politseinikku, kes tunnistas, et politsei ei saa spontaanselt leviva rahutustelaine peatamisega hakkama.

Ehkki rahutused on levinud eeskätt vaestesse linnaosadesse, tungis kamp pätte eile Notting Hilli linnaosas Michelini tärni omavasse restorani The Ledburysse, röövis einestajate telefonid ja haaras laudadelt kaasa taldrikud, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles