Mumbais viibib seitse eurosaadikut

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias öösel islamiäärmuslaste terrorirünnakute alla sattunud suurlinnas Mumbais viibib praegu ka seitse europarlamendi saadikut, kelle seas eestlasi pole.

 

Euroopa Parlamendi infobüroo teatel on saadikud seal rahvusvahelise kaubanduskomisjoni delegatsiooniga, mida juhib hispaanlane Ignasi Guardans Cambó.

Delegatsiooni ülejäänud liikmed on Saksamaa esindajad Erika Mann ja Daniel Caspary, samuti Briti eurosaadikud Syed Kamall ja Sajjad Karim, ungarlane Béla Glattfelder ning poolakas Jan Tadeusz Masiel.

Euroopa Parlamendi president Hans-Gert Pöttering avaldas tänu Prantsuse konsulaadile, kes aitas tagada delegatsiooni tagasipöördumist ühest Mumbai hotellist, mida samuti rünnati.

Ta kinnitas, et on olnud kontaktis delegatsiooni liikmetega ja saanud kinnitust, et nii saadikute kui parlamendi teenistujatega on kõik niivõrd korras kuivõrd see sellistes oludes saab olla.

«Tänan diplomaate, kes abistasid meie delegatsiooni selles eriti kriitilises situatsioonis,» ütles Pöttering, kes mõistis terroriaktid Mumbais hukka ning nimetas neid kuriteoks, mida ei õigusta mitte mingid tingimused ning millega ei tohi leppida.

«Terrorism kujutab endast üht suurimat ohtu rahvusvahelisele julgeolekule, stabiilsusele ja demokraatlikele väärtustele,» ütles europarlamendi president. «Euroopa Parlamendi poolt avaldan India rahvale ja valitsusele toetust. Oleme neil rasketel hetkedel ohvrite lähedaste- ja peredega.»

Pötteringi sõnul peab terrorismivastane võitlus jääma rahvusvahelise üldsuse prioriteediks, sest see on globaalne probleem ja väljakutse  kõigile. «Peame kasutama kõiki  õiguslikke meetmeid, et koos võidelda terrorismi vastu,» rõhutas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles