Manchesteris ja Salfordis süüdatakse autosid ning kaupluseid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa rahutustelaine on jõudnud ka Manchesteri, Salfordi linnaosas lõhutakse kauplusi ning varastatakse alkoholi, põlema on süüdatud ka mõned autod.

BBC teatel on umbes 80-liikmeline kaetud nägudega rahvahulk kogunenud Salfordi põhjaossa. Rünnakutes said vigastada BBC korrespondent Arif Ansari ning operaator.

Ansari kirjeldas, et rahvahulk oli eelnevalt kogunenud ühel ringristmikul ning seejärel liikunud hõigete saatel linna.

Üks grupp noori sisenes Salfordi peamisesse ostukeskusesse ning asus lõhkuma aknaid ning varastama alkoholi.

Põlema süüdati veel üks kauplus ning BBC raadio auto. Lisaks on põlema süüdatud ka vana raamatukogu hoone.

Manchesteris elava eestlase Raineri sõnul on Manchesteri kesklinnas «paras hullumaja».

«Kesklinnas bussid, trammid ei liigu, kõik on ümber suunatud. Kauplused on kinni. Tänavail on näha maskides noori ja politseid. Politseid on selle rahvahulga kohta ikka väga vähe,» ütles mees ja selgitas, et suurem osa politseist on kõik Londonisse koondatud.

«Rüüstajad ja laamendajad on põhiliselt lapsed. Tundub, et see möll laieneb kesklinnast väljapoole. Koju jalutades sattusin peale kaubanduskeskusele, kus olid kambad ümber ja üritati sisse saada, õnneks aga jõudis politsei ennem jaole,» kirjeldas eestlane praegust olukorda Manchesteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles