Endine suursaadik Suurbritannias: rahutusteni on viinud pikk protsess

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine suursaadik Suurbritannias Margus Laidre.
Endine suursaadik Suurbritannias Margus Laidre. Foto: Peeter Langovits

Londoni rahutuste taga on ilmselt nii majanduslikud tegematajätmised kui ka puudujäägid integratsioonis, arvab endine Eesti suursaadik Suurbritannias Margus Laidre.

Margus Laidre sõnul viitavad uudised ja pildid Londonist sellele, et olukord riigis on väga tõsine, märkis ta «Aktuaalses kaameras», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul ei ole rahutuste alge kindlasti vahejuhtum Tottenhamis, kus politsei kuulist hukkus 28-aastane nelja lapse isa, vaid see oli pigem säde, mis süütas püssirohu tünni.

Laidre sõnul saavad inimesed aru ja on nõus, kui neile öeldakse, et riigieelarvet tuleb kärpida ja senist elu ei tohi jätkata, aga samas ei taha inimesed, et kärbitakse nende arvelt.

Ta selgitas, et kui kahe esimese põlvkonna sisserändajad teevad usinasti tööd, et ennast üles töötada ja sulanduda keskkonda, siis just kolmas põlvkond tunneb ennast ohusolevana ning ei tunne end Suurbritannias kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles