Londoni linnapea: politsei eelarvet ei tohi kärpida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Boris Johnson eile Clapham Junctionis.
Londoni linnapea Boris Johnson eile Clapham Junctionis. Foto: SCANPIX

Londoni linnapea Boris Johnson teatas BBC vahendusel, et politsei eelarvet ei tohi vähendada, seda eriti viimaste päevade sündmuste valguses, mil võimud ei suuda ohjata rüüstamist ja korrarikkumist.

«See pole aeg hakata mõtlema mahukatele kärbetele politsei eelarves,» sõnas ta BBC Radio 4-le.

Konservatiivne linnapea arvamusavaldus satub aga vastuollu valitsuse seisukohaga. Eile teatas siseminister Theresa May, et kärped võib ellu viia ka eriolukordadele reageerimise taset säilitades, vahendab BBC.

Johnson rõhutas aga, et kuna järgmisel aastal ootab Londonit suveolümpia, peab Suurbritannia politsei suutma tekitada turvatunde ja olema usaldusväärne. Valitsus peaks kärpekavad tema sõnul põhjalikult üle vaatama.

Linnapea kommenteeris ka rahutustes osalevate noorte tegutsemist. Johnson selgitas, et noortele on tänapäeval lubatud liiga palju ning ühiskonnas puuduvad piirid ja austus. Johnson tahaks anda uuesti õpetajatele ja täiskasvanutele suuremad õigused autoriteedi näitamiseks, kuigi linnapea lisas, et see ei tähenda tagasipöördumist kehalise karistuse juurde, mis oli lubatud 1950ndatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles