Briti parlament peab täna rahutuste tõttu erakorralise istungi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron eile Birminghamis kohalike politseiülematega.
Briti peaminister David Cameron eile Birminghamis kohalike politseiülematega. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron tutvustab täna toimuval parlamendi alamkoja erakorralisel istungil valitsuse plaane, mida ette võtta rahutuste ja nende tagajärgedega.

Cameron teeb täna Eesti aja järgi kell 13.30 parlamendis avalduse, milles selgitab valitsuse kava, kuidas rahutustega võidelda ja mil määral hüvitada ettevõtetele rahutustes kannatatud kahju. Peaministri sõnavõtule järgneb arutelu, vahendas AFP.

Suur politseioperatsioon ja tugev vihmasadu hoidsid lõppenud ööl ära järjekordse märatsemise Inglise linnades. Siiski pidas politsei Lõuna-Londonis Elthamis kinni umbes 150 meest. Birminghamis, kus päev varem sõitis auto surnuks kolm Aasia päritolu meest, oli olukord endiselt pinev.

Seoses laupäeval alanud rahutustega on arreteeritud üle 1200 inimese ning arestimajades kohtade vabastamiseks töötavad mitmed Londoni, Manchesteri ja Birminghami kohtumajad ööpäevaringselt. Kohtupinki on teiste seas astunud 11-aastane poiss, kokk, ooperitöötaja ja noorsõdur.

Internetis on üle 90 000 inimese alla kirjutanud petitsioonile, mis nõuab süüdi mõistetud märatsejatele kõigi riigilt saadavate sotsiaalhüvitiste tühistamist. Kui palvekiri saab 100 000 allkirja, võib eelnõu jõuda parlamendi ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles