Briti peaminister kaalus armee kaasamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron tänasel parlamendi istungil.
Suurbritannia peaminister David Cameron tänasel parlamendi istungil. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron tunnistas täna parlamendi ees, et kaalus ka armee kaasamist linnatänavatel nüüdseks eeldatavasti vaibunud vägivalla peatamiseks.

Ööl vastu tänast jäid eelmisel neljal päeval Inglismaa linnades möllanud rahutused olemata, kui käputäis pisemaid intsidente välja arvata, vahendab AFP.

Tänaseks parlamendi alamkoja erakorralise istungi kokku kutsunud Cameron teatas rahvasaadikutele, et on andnud politseile märatsejate tabamiseks ka uusi õigusi, muu hulgas tohivad korrakaitsjad nüüd nõuda noortelt näokatte eemaldamist.

Peaminister lubas, et kõigi Londoni ja teiste linnade rüüstamistes ja põlengutes kannatanud inimeste ja ettevõtete kahju kompenseeritakse.

Kriisi tõttu puhkuse katkestanud Cameron tunnistas esmakordselt, et arutas kõrgete julgeolekuametnikega võimalust kutsuda appi sõjavägi ja kaalus isegi komandanditunni kehtestamist.

Lõpuks otsustati, et sääraseid äärmuslikke meetmeid pole vaja ei tänaseks ega homseks, kuid igaks juhuks, kui vajadus selle järele peaks tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles