Politsei võttis Liibüa Stockholmi saatkonna hõivanud mehed kinni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa valitsusvastsed oma lipuga Stockholmi saatkonnahoone akendel.
Liibüa valitsusvastsed oma lipuga Stockholmi saatkonnahoone akendel. Foto: SCANPIX

Liibüa Stockholmi saatkonna eilne hõivamine lõppes sama päeva õhtul politseinike sissetungiga ja seitsme mehe kinni pidamisega.  

Politsei teatel sisenes hoonesse 20 politseinikku, kuna lähirääkimised ei viinud kuhugi ja seega oli vaja midagi ette võtta, vahendas The Local.

Liibüa valitsusvastased toimetati politseijaoskonda. Neid kahtlustatakse hoone ebaseaduslikus sissetungimises, vandaalitsemises ja hoone süütamisplaanides.

Politsei pressiesindaja Kjell Lindgren rääkis, et hoone hõivanud mehed näitasid akendest oma valduses olevaid süütevedelikke ja välgumihkleid.

Liibüa valitsusvastased tungisid tühja saatkonnahoonesse kell 10.45 kohaliku aja järgi. Hoones olid turvamehed, kuid need ei suutnud sissetungijaid peatada.

Mässulised riputasid hoonele valitsusvastaste lipu ja ähvardasid ennast tappa, kui politseinikud peaksid püüdma hoonesse siseneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles