Medvedev andis allkirja ÜRO Liibüa-vastastele sanktsioonidele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigipea Dmitri Medvedev
Vene riigipea Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev andis täna allkirja Liibüa-vastastele sanktsioonidele, mille ÜRO Julgeolekunõukogu oli kiitnud heaks märtsis.

Pole selge, mis Vene riigipea viivitas nõusoleku andmisega nii kaua, vahendas AFP.

Medvedev keelas ära Liibüa lennukite viibimise Venemaa õhuruumis ja samas ka Liibüasse suunduvate lennukite ülelennu, välja arvatud humanitaarabilennukid või hädamaandumist sooritavad lennukid.

Lisaks sellele said Venemaa sõjalaevad omale õiguse kontrollida Liibüasse suunduvaid ja sealt lahkuvaid laevu.

Ka on keelatud ära teatud inimeste sisenemine Vene Föderatsiooni territooriumile ja Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi ning tema lähedaste rahalised arveldused ning muud finantstehingud, vahendas lenta.ru.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis resolutsiooni 1973 heaks 17. märtsil 2011. Seoses sellega kehtestati Liibüa kohal lennukeeld ja lääneriigid said omale õiguse kaitsta jõuga rahulikke elanikke Liibüas.

Medvedev ja mitmed Vene diplomaadid on varem kinnitanud, et Venemaa osalemine selles operatsioonis on välistatud. Vene riigipea ütles juunis, et resolutsioon on «paberike, millega varjatakse mõttetut sõjalist operatsiooni».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles