Mumbais lõppes juudikeskuse piiramine

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mumbais islamistide terrorilaviini järel teist ööpäeva väldanud pantvangidraama juutide kultuurikeskuses sai täna vägivaldse lõpu, kui hoone vallutasid India eriüksuslased.

 

Kiiresti meediasse levinud teateid operatsiooni lõpust ja võidukate sõdurite väljamarssimisest kinnitas Iisraeli saatkonna kaitseatašee, vahendas Reuters.

Mõne aja möödudes teatas aga sama saatkonna asejuht kurvemal toonil, et hoonest leiti lahingu järel ka viie pantvangi surnukehad – kõik nad olid juudiriigi kodanikud. Iisraeli suursaadik oli varem teatanud, et ilmselt viibib keskuses kuus selle maa kodanikku.

AFP andmetel kostab aga endiselt laskmist lähedalasuvast Taj Mahali hotellist, kus käib edasi kassi-hiire mäng ühe või mitme äärmuslase ja politseinike vahel. Meedia teatel kasutatakse sealses võitluses ka granaate ning luksusliku hoone ülemised korrused põlevad.

Mumbai kolmandas konfliktipaigas – nooblis Trident-Oberoi hotellis – suudeti varem täna vabastada kaugelt rohkem kui sada pantvangi. Seal on operatsioon väidetavalt lõppenud. Sellest hotellist leiti veel veerandsada surnukeha, mis võivad kergitada praegu ametlikult teadaolevat hukkunute arvu märgatavalt.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles