Suurbritannias on rohkem kui 1900 mässajat arreteeritud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias on rohkem kui 1900 inimest arreteeritud mässudes osalemise kahtlusega. Lisaks on ligi 1000 inimest juba kohtute poolt süüdi mõistetud.  

Riigis on praeguseks suudetud rahu taastada ja tehakse jõupingutusi kõikide osalejate tuvastamiseks ja kättesaamiseks, kirjutab BBC.

Suurbritannia suuremad päevalehed kirjutavad sellest, kuidas kohtuprotsessid vältavad kuni hiliste öötundideni ja lõppu ei näi neil lähemal ajal olevat.

Kaks viimast ööd on riigis rahulikud olnud ja avalikkus räägib üha enam sellest, mida tuleb riigi poliitikates muuta ja mis saab edasi mässudes osalenutest. Peaminister David Cameron ütles, et riik võtab senisest tugevamalt käsile tänavakultuuri ja ühiskonna tõrjutud gruppide probleemid.

Samuti käivad riigi poliitilistes ringkondades tulised vaidlused süüdlase väljaselgitamiseks. Peaminister Cameron on avalikult välja öelnud, et politsei töö oli aeglane ning kohati puudulik mässude alguses, kuid sündmuste arenedes suudeti edukalt jõud kokku võtta ja kord riigis taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles