Egiptlased protestivad sõjaväelise valitsuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile õhtul kogunes mõnisada meeleavaldajat Kairo kesklinna Tahriri väljakule meeld avaldama sõjaväelise valitsuse vastu. Nad nõudsid viivitamatut tsiviilriigile üleminekut.

 

Meeleavaldajad kogunesid eile õhtul peale iftari, mis on ramadaani ajal toimuv spetsiaalne õhtusöök. Täna selgus aga, et tegemist oli organiseeritud kogunemisega, mille eest vastutasid erinevad Egiptuse poliitilised grupid, kodanikuühendused ja ka mõned sufistlikud rühmitused, edastas CNN.

Eilne meeleavaldus kandis sõnumit, et olenemata usulahkudest ja poliitilistest vaadetest, suudavad egiptlased ühtse rahvana rahumeelselt koos elada. Samuti oli nende sõnum, et Egiptus on valmis toimima kui tsiviilriik, kus sõjavägi ei domineeri ja usulised eelistused ei ole poliitikasse kaasatud.

Sufistide liider Alaa Eddin Abu el-Azayem rõhutas oma kõnes, et Egiptuse jaoks on ainus tee üle minna tsiviilriigi kontseptsioonile.

Üldiselt kulges meeleavaldus rahumeelselt. Vaid ühel korral tekkis vägivaldne kokkupõrge protestijate ja korrakaitsjate vahel. Rahu taastati kiiresti.

Eelmise nädala reedel toimunud meeleavaldusele järgnes aga sõjaväe kaasatus. Meeleavaldajaid püüti karmimate meetmetega laiali ajada ning hiljem mõned neist ka vahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles