Veriseid sündmusi tunnistanud hotellis on ööbinud ka president Meri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri võõrustamiseks riputas Taj Mahali hotell üles tervitussildi.
Lennart Meri võõrustamiseks riputas Taj Mahali hotell üles tervitussildi. Foto: Erakogu

Inimestele, kes käisid 1999. aasta kevadel president Lennart Meriga riigivisiidil Indias, tulid nii mõnedki kolmapäeva hilisõhtul selle riigi finantspealinnast Mumbaist saabuma hakanud kaadrid tuttavad ette.


Nimelt ööbisid president ja osa teda saatvast delegatsioonist toona just Taj Mahali hotellis, millest sel nädalal kujunes veriste sündmuste keskseim punkt.



Kuigi viimased päevad on Taj Mahali hotellile vaieldamatult tuntust lisanud, ja seda mitte parimas mõttes, on see kuulus juba palju varasemast perioodist. Mainitud majutusasutus avas uksed aastal 1903.



Arhitektuuriliselt idamaist ja mauri stiili Firenze omaga kombineeriv hotell saab kiidelda nii viie tärni kui ka näiteks imekauni vaatega Araabia merele.



Selle eklektilist sisustust ilmestavad alabasterlagedel rippuvad kristall-lühtrid ja põrandaid katavad käsitsikootud siidivaibad.



Kõige tipuks võivad külastajad imetleda üsna eksklusiivset kunstikogu.



Lisaks Eesti presidendile kuulub selle hotelli kunagiste klientide hulka terve plejaad kuulsaid ja mõjukaid inimesi.



 Näiteks muusikatähed Elvis Presley, Mick Jagger, Marianne Faithfull ja kogu ansambel The Beatles, poliitikud Jacques Chirac ja Bill Clinton ning mitu Briti kuningliku perekonna esindajat ja ka Norra praegune kuningas Harald V koos oma abikaasa Sonjaga. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles