Mumbai terroridraama lõpetati erioperatsiooniga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erioperatsioon India rahanduspealinnas Mumbais asuvas luksushotellis Taji.
Erioperatsioon India rahanduspealinnas Mumbais asuvas luksushotellis Taji. Foto: AFP / Scanpix

India eriüksuslased korraldasid kolm ööpäeva islamimässuliste vastupanukeskuseks olnud Mumbai luksushotellis Taji erioperatsiooni, mille käigus tapeti kõik sissid.


«Kõik operatsioonid on läbi. Kõik terroristid on tapetud,» kinnitas Mumbai politseiülem Hassan Gafoor, kelle teatel hukkus rünnakutes kolm islamimässulist, vahendas AFP.

Eriüksuslaste pealetungi juhtinud Jyoti Krishna Dutti sõnul on eliithotell valitsusvägede kontrolli all, kuid vaatamata sellele kostus hotellist veel plahvatusi. Dutti sõnul kammivad tema eriüksuslased praegu läbi iga hotelli korruse ja toa, veendumaks, et majja pole jäänud ühtegi võitlejat. Tema kinnitusel viisid plahvatused läbi eriüksuslased julgeoleku huvides.

Dutti sõnul võib hotellis olla lõksus veel mõni turist, kellel ei õnnestunud lahingute puhkedes turvalisemasse paika põgeneda. Ta palus hotelli lõksu jäänud inimestel enda kohalolekust märku anda.

Mumbai linnaametniku teatel on rünnakutes hukkunud 195 inimest, ligi 300 on saanud vigastada.

Terroriünnaku eest on võtnud endale vastutuse vähetuntud Deccani Mudžahhediinide grupeering, kuid paljude julgeolekuspetsialistide arvates ei tegutsenud rühmitus üksi. Meedias on viidatud ka võimalusele, et Mumbai tapatalgud korraldanud islamistidel võisid olla sidemed ka terroriorganisatsiooniga Al-Qaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles