Mumbai rünnakutes hukkus 22 välismaalast

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indialased süütasid Mumbai terrorirünnakute ohvrite mälestuseks küünlad.
Indialased süütasid Mumbai terrorirünnakute ohvrite mälestuseks küünlad. Foto: AP / Scanpix

India rahanduspealinnas Mumbais hukkus islamimässuliste terrorirünnakutes vähamalt 22 välismaalast, kümned said erinevaid vigastusi.

Kohalike ametnike sõnul oli ohvrite seas viis juutide kultuurikeskuses pantvangi võetud iisraellast. Seni pole ühtki ohvrit veel ametlikult tuvastatud, kuid keskuse esindajate sõnul said India eriüksuslaste pealetungis surma rabi Gavriel Holtzberg ja tema naine Rivka, vahendas AFP.

USA välisministeerium teatas viie Ühendriikide kodaniku hukkumisest. Prantsusmaa välisministri Bernard Kouchneri sõnul hukkus rünnakutes kaks Prantsusmaa kodanikku, kelle hulgas oli ka moepesukompanii Princess Tam Tam asutaja Loumia Hiridjee ja tema mees Mourad Amarsy.

Mumbai linnaametniku teatel on rünnakutes hukkunud 195 inimest, ligi 300 on saanud vigastada.

Ametlike teadete kohaselt hukkus rünnakutes kaks austraallast, kaks kanadalast, üks Singapuri kodanik, sakslane, britt, itaallane, tailanna ja jaapanlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles