India siseminister astub terrorirünnakute tõttu tagasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India siseminister Shivraj Patil.
India siseminister Shivraj Patil. Foto: AFP / Scanpix

India siseminister Shivraj Patil esitas rahanduspealinnas Mumbais aset leidnud ohvriterohkete rünnakute tõttu valitsusjuhile tagasiastumispalve.

Siseministeeriumi esindaja kinnitusel ütles Patil, et ta tunneb kohustust võtta «moraalset vastutust» islamiäärmuslaste rünnakute eest, mis on nõunud ligi 200 inimelu, vahendas AFP.

Patil edastas riigi peaministrile Manmohan Singhile oma tagasiastumispalve pärast kohtumist kongressi võimuerakonna liidritega. Esialgu ei ole veel teada, kas peaminister Manmohan Singh palve rahuldas, teatas Reuters.

Kohaliku uudisteagentuuri teatel olevat Patil kohtumisel partei liidritega öelnud, et ta on valmis tagasi astuma, kui seeläbi õnnestub vähendada survet, mida valitsusele veriste rünnakute tõttu avaldatakse.

Kohalik meedia kritiseeris siseministrit juba enne lõppeva nädala terrorirünnakuid, sest tema juhitav ministeerium ei suutnud tõhusalt võidelda islamisisside korraldatud pommiplahvatustega.

Eile murdsid valitsusväed lõplikult islamiäärmuslaste vastupanu, kelle rünnakud linna avalikele punktidele nõudsid viimastel andmetel 195 inimelu. Tegemist oli Mumbai kõige verisema rünnakuga pärast 2006. aastat, kui pommiplahvatuste seerias sai surma peaaegu 200 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles