Haloneni kritiseerinud ohvitser peab maksma trahvi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen
Tarja Halonen Foto: SCANPIX

Soome president Tarja Haloneni kritiseerinud Karjala brigaadi vanemleitnant peab kohtu otsusel maksma trahvi.

Kymenlaakso ringkonnakohus leidis, et sõjaväelase kommentaar ei olnud sobiv ja ta peab maksma 20 päevatrahvi ehk kokku 640 eurot, kirjutab Iltalehti Online.

Ajateenijate koolitajana tegutsenud ohvitser arvustas riigipead muu hulgas seetõttu, et ta on kunagi olnud Seta juht.

Inimõiguste teemaga tegelev Seta loodi 1974. aastal ja see taotleb ühiskonnas võrdsust ning seda hoolimata inimeste seksuaalsest orientatsioonist ja soost.

Ringkonnakohus ei pidanud sobivaks, et koolitajana tegutsenud ohvitser rääkis negatiivsel toonil kaitsejõudude ülemjuhatajast Halonenist.

Riigikaitse seisukohast vaadates oli vanemleitnandi arvamusavaldus kohtu arvates kahjulik.
Ohvitser ise ennast süüdi ei tunnistanud. Oma sõnul oli ta öelnud, et «ega siin ei korraldata mingit töökoosolekut, kuigi Halonen on sotsiaaldemokraat ja Seta endise esimees».

Ringkonnakohtus viibis tunnistajatena nii laskmisõppusel viibinuid kui ka sõjaväes töötavaid inimesi.

Ajaleht Uutispäivä Demari kirjutas veebruaris, et paar nädalat tagasi esines üks vanemleitnant poliitilise arvamusavaldusega laskmisõppusel osalenud 80 ajateenija ees.

«Nüüd on meil kaitsejõudude ülemjuhatajaks naiskommunist, kes töötas Setas. Selline inimene ei sobi kaitsejõudude ülemaks,» rääkis ohvitser ajalehe andmetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles