Etioopias astuvad kohtu ette kaks Rootsi ajakirjanikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okastraat
Okastraat Foto: SCANPIX

Etioopias juuli alguses kinni võetud Rootsi ajakirjanikud astuvad täna kohtu ette, vahendas Rootsi telekanal SVT.

SVT intervjueeritud Etioopia-eksperdi sõnul võib kuluda palju aega, enne kui lugu läbi arutatakse ja mehed loodetavasti vabadusse pääsevad.

Praeguseks pole selgust, milles Martin Schibbyet ja Johan Perssoni süüdistatakse.

Võimalik, et mehi kahtlustatakse terrorismis, kuna nad sisenesid riiki illegaalselt Somaaliast koos mässulistega.

Professor Kjetil Tronvall Oslo rahvusvahelisest seaduse ja halduse instituudist tõdes, et halvimal juhul kestab tänane kohtuistung paar minutit ja nende kinni hoidmist pikendatakse veel 3-4 nädala võrra.

Tronvall selgitas, et Etioopia seadused lubavad inimesi kinni hoida kolm kuud, et ametnikud saaksid sel ajal süüdistusmaterjali koguda. Samas on võimalik, et kohtuprotsess algab reedel, kuna tegemist on välismaalastega.

Tronvall usub, et mingit selgust ajakirjanike saatuse osas ei saa enne sügist, võib-olla tuleb see septembris-oktoobris.

Etioopia armee pidas rootslased kinni juuli alguses Ogadeni piirkonnas, kus nad liikusid ringi koos ONFL-sissidega, et teha uudiseid piirkonnas toimuvast. Mehed said armee ja mässuliste vahel puhkenud tulevahetuses haavata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles