Gorbatšov: riigi tippjuhtkonnas tuleb teha muudatusi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov pressikonverentsil Interfaxi büroos.
Mihhail Gorbatšov pressikonverentsil Interfaxi büroos. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu endine president Mihhail Gorbatšov andis negatiivse hinde Venemaa praegusele olukorrale ja tõdes, et kõrgeim võim peab muutuma.

«Praegune sisepoliitika ja tegevvõimu otsused – need on liikumine tagasi,» ütles ta Interfaxi büroos täna toimunud pressikonverentsil, kui tal paluti hinnata praegust olukorda riigis.

Lisaks uuriti talt seda, kes võiks saada Venemaa järgmiseks presidendiks. «Juhtkonna tipus tuleb viia läbi uuendusi. See (minu positsioon, Interfax) ei meeldi, pole rahul. No kuulge, mis siin erilist on? Me viisime selles sisse ju perestroika ajal – kaks (presidendi, Interfax) ametiaega ja kõik,» ütles ta.

Ka kommenteeris ta enda pihta meedialt sadanud kriitikanooli 20 aastat tagasi juhtunud sündmuste ajal.

«Teie, lehemehed – nii välis- kui kodumaised, kritiseerite Gorbatšovi: nõrk, vedel vend, umbes selliste väljenditega. Kui see vedel vend oleks sel momendil sellest ametikohast ära öelnud, kurat seda teab, mis meie juures oleks tehtud.»

Ka soovitas ta öelda lahti võimupartei Ühtne Venemaa monopoolsest seisundist. «Pole vaja korrata NLKP halvimat varianti,» rõhutas ta.

Gorbatšov on oma sõnul selle poolt, et riik liiguks edasi demokraatia teel. «Praegu oleme me poolel teel,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles