Prantsuse ärimees maksab mosleminaiste eest looritrahve

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rachid Nekkaz trahvi saanud mosleminaiste Halima ja Imeniga.
Rachid Nekkaz trahvi saanud mosleminaiste Halima ja Imeniga. Foto: SCANPIX

Prantsuse ärimees maksis täna kahe Belgia mosleminaise eest ära trahvid, mis olid neile määratud avalikus kohas kogu nägu varjava riietuse kandmise eest.

Ärimehe teatel kaebab ta Prantsusmaa ja Belgia mosleminaiste burkasid ja näoloore keelavate seaduste kehtestamise eest kohtusse, vahendab Reuters.

Kinnisvaraga tegelev Rachid Nekkaz rajas mosleminaiste eest trahvide tasumiseks ühe miljoni euro suuruse fondi. Täna lasi ta sellest käiku esimesed sada eurot, 50 kummagi Brüsselis elava naise eest.

«Prantsusmaa ja Belgia on otsustanud keelata naistele võimaluse ja vabaduse kanda seda, mida nad soovivad,» ütles ta.

Üks trahvitud naistest lisas, et tema arvates pole vastuvõetav, et Euroopa riikide valitsused võtavad vastu seadusi, mis ei austa üksikisikute õigusi.

Belgias jõustus seadus, mis keelab avalikus kohas ükskõik millise näo osa varjamise, eelmisel kuul. Esimese Euroopa riigina kehtestas sellise seaduse Prantsusmaa, kus see hakkas kehtima tänavu aprillis.

Nekkaz ütles, et plaanib mõlemale riigile kohtus väljakutse esitada, viies küsimuse riigikohtutesse ning seejärel Euroopa Inimõiguste Kohtusse. Ärimehe arvates rikub loorikeeld inimeste isikuvabadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles