Kaug-Idas ründas hai taas inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge hai
Valge hai Foto: SCANPIX

Kaug-Idas Primorje krais rajoonis ründas hai viimase ööpäeva jooksul juba teist korda inimest, õnneks pääses 16-aastane nooruk eluga.

Tsiviilkaitse juhtivspetsialist Hassani rajoonis Ruslan Družinin rääkis Interfaxile, et rünnak leidis aset täna Želtuhini saare lähistel Peeter Suure lahes.

Teismelise reiel oli rebimishaav, mis riivas tuiksoont. Talle anti esmaabi ja ta toimetati Vladivostoki haiglasse. Portaali PrimaMedia kinnitusel ei ole kannatanu elu ohus.

Teaduste Akadeemia Kaug-Ida osakonna teadlased püüavad teha kindlaks, mis liiki hai inimest ründas, et arutada seejärel selle püüdmise võimalusi. Samas teatas akadeemia, et mingeid spetsiaalseid seadmeid neil nii ohtliku isendi tabamiseks pole.

Instituudi laboratooriumis töötav Vladimir Dolganov oli Hassani rajoonis puhkusel, kui kuulis uudist hai rünnakust. Ta kiirustas kohale ja küsitles pealtnägijaid. Dolganov rääkis, et esialgsete andmete järgi võis ründajaks olla valge hai.

Hassani rajooni ametivõimud kehtestasid meres ujumiskeelu ja seda haide rünnaku tõttu.

Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko kiitis kohalike ametivõimude otsuse heaks. Kuni saabub selgus haide rünnaku osas on otsus sulgeda rannad väga mõistlik, nentis ta.

Eelmine rünnak leidis aset eile õhtu, kui hai ründas Hassani rajoonis Teljakovski lahes 25-aastast meest, vahendas lenta.ru. Temal said viga reis, käsi ja kere. Käelaba tuli amputeerida, mehe elu ohus pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles