Obama teeb teatavaks uue julgeolekumeeskonna

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA uueks presidendiks valitud Barack Obama jälgimas oma endise konkurendi Hillary Rodham Clintoni kõnet tänavuse kampaania ajal.
USA uueks presidendiks valitud Barack Obama jälgimas oma endise konkurendi Hillary Rodham Clintoni kõnet tänavuse kampaania ajal. Foto: Reuters / Scanpix

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama avalikustab meedia andmetel täna administratsiooni välis- ja julgeolekupoliitika meeskonna ning kinnitab Hillary Clintoni tõusmist riigisekretäriks ja Robert Gatesi jätkamist kaitseministrina.

 

Demokraatide leerist kinnitati, et Obama on valinud just Gatesi ja Clintoni ning nende kõrvale ka merejalaväe erukindrali James Jonesi, kellest saab tema rahvusliku julgeoleku nõunik, vahendas Reuters.

Obama peab oma pressikonverentsi Chicagos juba ennelõunal. Meedia andmetel teatab ta seal ka Arizona kuberneri Janet Napolitano määramisest sisejulgeoleku ministriks, justiitsministeeriumi endise ametniku Eric Holderi tõusmisest justiitsministriks ja oma välispoliitika nõustaja Susan Rice’i saamisest suursaadikuks ÜRO juures.

Mumbai terroriaktide tõttu pälvib julgeoleku teema viimastel päevadel meedias majanduskriisi kõrval taas rohkem tähelepanu ning samaaegselt hoiatavad luureteenistused ka uute võimalike rünnakute eest New Yorgis.

USA ajakirjanduse andmetel on praegune kaitseminister Gates otsustanud ametis jätkata, ent pole selge, kui kauaks. Ehkki viimane ei kritiseerinud otse Obama seisukohti valimiskampaania ajal, pole tema senine poliitika vastanud alati uue presidendi vaadetele näiteks Iraagi sõja küsimustes.

Clinton vaidles aga oma endise konkurendiga välispoliitika küsimustes ägedalt juba kampaania ajal ning muu hulgas nimetas ta uueks presidendiks tõusnud senaatorit siis liiga naiivseks ja kogenematuks, et olla maailma võimsaima riigi relvajõudude ülemjuhataja.

The New York Timesi andmetel lubas seoses Hillary Clintoni tõusmisega riigisekretäriks tema abikaasa Bill Clinton avalikustada ka oma fondi doonorite nimekirja, et vältida süüdistusi naise huvide konfliktist. Obama meeskonnast kinnitati sellise kokkuleppe olemasolu ka Reutersile.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles