Liibüa diktaator Gaddafi otsib varjupaika

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa valitsusvastaste patrull maanteel, mis viib riigi lääneosas asuvasse Zuwara linna.
Liibüa valitsusvastaste patrull maanteel, mis viib riigi lääneosas asuvasse Zuwara linna. Foto: SCANPIX

Keerulisse olukorda sattunud Liibüa diktaator Muammar Gaddafi otsib oma perekonnale varjupaika Araabia riikidest, saates vastava järelepärimise Tuneesiasse, Egiptusesse, Marokosse ja Alžeeriasse.

Üleminekuaja Rahvusassamblee Nõukogu (TNC) esindaja Kairos Abdel Monem al-Houni rääkis ajalehele Asharq al-Awsat, et Gaddafi otsib varjupaika juhuks, kui Tripoli peaks langema ülestõusnute kätte, vahendas AFP.

Al-Houni oli varem Gaddafi esindaja Araabia Riikide Liigas. Siis aga läks ta vastaspoolele üle ja liitus valitsusvastastega.

Al-Houni sõnul läheb veel mõni päev ja siis teeb Gaddafi režiim oma viimase hingetõmbe.

Viimastel nädalatel on ülestõusnuid saatnud edu ligi kuus kuud kestnud jõupingutustes lükata liidrikohalt 42 aastat seda hoidnud Gaddafi.

TNCi juht Mustafa Abdul Jalil kinnitas eile, et «lõplik võit Gaddafi üle paistab silmapiiril».

USA telekanal NBC News teatas eile hilisõhtul, et Gaddafi valmistub Liibüast lahkuma ja lisas nimetut luureallikat tsiteerides, et diktaator võib koos perega põgeneda arvatavasti Tuneesiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles