Vahistatud Tõmošenko haigestus vanglas tõsiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko.
Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko, keda süüdistatakse võimu kuritarvitamises, tervis on vanglas järsult halvenenud.

Tõmošenko astus seoses peaministrina tehtud gaasitehinguga kohtu ette 24. juunil, naine vahistati 5. augustil.

«Tema olukord on taas halvenenud,» sõnas Tõmošenko esindaja Natalia Lõsova AFP-le..

Naise advokaat teatas eile kohtule, et Tõmošenko on ootamatult haigestunud. Tõmošenko partei asejuht Oleksandr Turtšinov sõnas, et Tõmošenko keha on kaetud lõhkenud veresoonte tekitatud sinikatega.

«Uurimine laguneb. Režiim ei saa teda õiguse teel hävitada ja kardame, et nad hävitavad ta teistel viisidel,» lisas Lõsova.

Vanglateenistus teatas eile, et Tõmošenko keeldus meditsiinikomisjoni läbivaatusest. Komisjoni hulgas olnuks ka asetervishoiuminister. Naine nõudis hoopis enda isikliku arsti külastust.

«Oleme näinud, kuidas võimud võltsivad uurimist. Kuidas saame olla kindlad, et nad ei võltsi vereproovi tulemusi ja informatsiooni tema tervisliku seisundi kohta?» teatas naise teine esindaja Marina Soroka.

EL avaldas Ukraina opositsioonijuhi tervise üle muret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles