Suurbritannia saadab märatsenud välismaalased riigist välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia politsei palus inimeste abi märatsejate isikute kindlaks tegemisel.
Suurbritannia politsei palus inimeste abi märatsejate isikute kindlaks tegemisel. Foto: AP/ Scanpix

Suurbritannia plaanib Londoni tänavarahutuste ajal kinnipeetud sadakond välismaalast riigist välja saata.

Suurbritannia immigratsiooniminister Damian Green lubas, et Londoni rahutuste ajal kinnipeetud märatsejad ja rüüstajad saadetakse «esimesel võimalusel» riigist välja, kirjutab Daily Mail.

«Meie võimuses on tühistada nendele välismaalastele, kes on kuritegudes süüdi, antud viisad ja see on midagi, mida me kavatseme ka teha, kui see olukord tekib,» kinnitas minister.

Ta lisas, et eelmisel nädalal toimus tänavatel enneolematu kuritegevus ning kohtute ülesanne on nüüd tagada, et seaduserikkujad saaksid karistuse.

Ühendkuningriigi piirivalveameti andmetel oli rahutuste ajal kinnipeetud 2800 inimesest 150 sündinud välismaal. Nende seas on elamisloata jäänu, keda süüdistatakse riiete ja raha varguses Londoni idaosas, Walthamstowis asuvast BHS kaubamajast.

Vastavalt Suurbritannia immigratsiooniseadustele võib väljaspool Euroopat riiki saabunud inimese automaatselt riigist välja saata, kui teda on karistatud vähemalt 12-kuulise vangistusega. Sama seadusepügal kehtib ka eurooplaste kohta, keda on karistatud vähemalt 12-kuulise vangistusega narkootikumi-, vägivalla- või seksuaalkuriteo eest või muude kuritegude eest vähemalt 24-kuulise vangistusega.

Kohus võib soovitada riigist väljasaatmist ka muudel juhtumitel ning Suurbritannia piirivalve võib tühistada inimese viisa, kui teda on kuriteos süüdi mõistetud.

Uute andmete kohaselt määravad kohtud tänaval märatsenutele veerandi võrra pikemaid vangistusi kui tavaliselt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles