Mässulised sisenesid Tripolisse rahva juubelduste saatel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa mässulised.
Liibüa mässulised. Foto: SCANPIX

Liibüa mässulised sisenesid pealinna Tripolisse ning liiguvad kesklinna poole, saamata Muammar Gaddafi vägede poolt peaaegu mingisugust vastupanu; Araabia meedia teatel on presidenti kaitsev brigaad mässulistele alla andnud ning relvad langetanud.

Rahvas tervitas opositsiooni võitlejaid juubelduste saatel, kui nad liikusid äärelinnast kesklinna poole, vahendab ERR Uudised.

Reuters vahendas Jazeera ja Al Arabiya telekanali teateid, et Muammar Gaddafit kaitsev brigaad andis mässulistele alla ning langetas relvad.

Portaali Sky News korresponendi Alex Crawfordi hinnangul ootasid mässulised linnas palju rohkem vastupanu, kuid tegelikult on nad seda vähe saanud ning neil pole enam mingit kahtlust, et Gaddafi on löödud.

Gaddafi-vastaste kiire edu tuli pärast seda, kui nad vallutasid Tripolist 16 miili eemal asuva Khamis Brigade'i sõjaväebaasi, mis on väidetavalt Liibüa armee kõige paremini treenitud ja varustatud üksus, mida juhib kolonel Gaddafi poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles