Süürlased kutsuvad president al-Assadi üles võimust loobuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuhanded valitsusvastased protestijad avaldasid Süüria tänavatel meelt president Bashar al-Assadi vastu ja nõudsid ta tagasiastumist. Kõlas loosung: «Gaddafi on kukkunud, nüüd on sinu kord, Bashar!»

Analüütikute hinnagul tuleneb süürlaste aktiivsus Liibüa viimastest arengutest ja Muammar Gaddafi kukutamisest.

Pealtnägijate sõnul avasid valitsusväed mitmes linnas ka tule protestijate pihta. Näiteks Homi kesklinnas tapsid valitsusväed vähemalt ühe inimese. Hiraki külas haavasid aga nelja inimest, kes osalesid al-Assadi vastases protestis.

Inimesed kogunesid Süüria erinevate linnade tänavatele peale president al-Assadi teleesinemist, nõudes tema viivitamatut tagasiastmist, vahendab United Press. Süürlasi pahandas al-Assadi plaan kokku kutsuda riigivõimu poolt juhitud komitee, kelle ülesandeks saaks uute moodustatavate poliitiliste gruppide jälgimine ja suunamine. Siiani on kogu riigivõim olnud al-Assadi poolt juhitud Baathi partei käes.

Eile avalikustas president al-Assad ulatusliku reformikava, mille raames peaksid riiki ees ootama ka parlamendivalimised 2012. aasta veebruaris. Samas pöördumises väljendas aga president ka arvamust, et Süürias ei protesti mitte reforme sooviv rahvas, vaid ülestõusud on juhitud relvastatud rühmituste ja islamistlike võitlejate poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles