Hiina meedia: lääs peab Liibüas korra majja lööma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa mässulised poseerimas riigi vana lipu ees.
Liibüa mässulised poseerimas riigi vana lipu ees. Foto: SCANPIX

Hiina riikliku meedia arvates on lääneriikide kohus «ära koristada» Liibüas endi tekitatud segadus.

Hiina konservatiivne ingliskeelne ajaleht The Global Times teatas täna, et Liibüa tulevik on nende lääneriikide kätes, kes on panustanud märtsis alanud NATO operatsiooni. Ühtki konkreetset riiki aga ei mainitud, vahendas AFP.

«Gaddafi kukutamine on meedia jaoks meelelahutus, kuid jutt ülesehitusest ei ole,» kirjutas leht.

Ajalehe arvates ei taha lääneriigid arvatavasti Gaddafi-järgse Liibüa aitamisele palju raha kulutada, sest lääneriikidel endil on praegu majanduslikult rasked ajad. Pealegi on maailmas praegu teisigi paiku, mis ülesehitamist vajavad, öeldakse juhtkirjas.

Hiina kompartei ingliskeelne häälekandja The China Daily kordas aga Hiina valitsuse eilset üleskutset rahvuslikule ühtsusele ja stabiilsusele Liibüas.

Kui Hiina üritas Liibüa kodusõja puhkedes esialgu jääda neutraalseks ja mitte sekkuda, siis viimastel kuudel on Hiina ametnikud korduvalt kohtunud mässuliste esindajatega.

Hiinal on Liibüas mitmeid majandusprojekte, sealhulgas naftatööstuse, raudteede ja telekomi vallas.

Olukord Liibüas on praegu ebaselge. Tripolisse jõudnud mässulised teatasid eile, et Muammar Gaddafi ajastu on läbi, kuid lõppenud öösel väitis diktaatori poeg Saif al-Islam välisajakirjanikele, et pealinn on hoopis valitsusvägede kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles