Medvedev peab võimalikuks suhete loomist Liibüa ülestõusnutega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev peab võimalikuks suhete loomist Liibüa ülestõusnutega, kui neil jätkub jõudu riigi liitmiseks vastavalt demokraatlikele alustele.

Riigipea rõhutas, et esialgu jääb olukord selliseks, nagu see on siiani olnud, vahendas Reuters.
«Tegelikkuses on riigis kaksikvõim,» ütles ta pressikonverentsil, mis järgnes kohtumisele Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-iliga.

Medvedevi arvates peaksid mässulised ja Muammar al-Gaddafi relvad maha panema ning nõupidamiste laua taha istuma. Vene riigipea sõnul on Gaddafil endiselt mõjuvõimu ja sõjalist jõudu ning seda vaatamata ülestõusnute edule.

Venemaa oli enne kodusõda kolonel al-Gaddafi kindlamaid poolehoidjaid ja müünud viimastel aastakümnetel tema režiimile tohutustes kogustes relvi.

Liibüa suursaatkond Moskvas, mis pole siiani tunnistanud opositsiooni võitu, peab ilmselt ühinema Liibüa teiste diplomaatiliste esindustega ja vahetama ära hoonel oleva lipu.

Esindusest kinnitati Interfaxile, et seni lehvivad veel vanad lipud, kuid ei sa välistada, et need vahetatakse välja veel tänase päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles