Forbes nimetas Merkeli maailma mõjukaimaks naiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

USA majandusajakiri Forbes teatas täna, et maailma mõjuvõimsaim naine on praegu Saksa kantsler Angela Merkel, nimetades teda Euroopa Liidu vaieldamatuks liidriks ja ühenduse ainsa majandusgigandi juhiks.

Merkel on pärast 2005. aastal kantsleriks saamist Forbesi koostatavas maailma saja mõjukaima naise edetabelis ühe erandiga alati esikoha pälvinud. Tänavu edestas ta USA välisministrit Hillary Clintonit ja Brasiilia presidenti Dilma Rousseffi, vahendas AFP.

Ajakiri kirjutas Merkelist, et ehkki ta on viinud Saksamaa majanduskasvule ja vähendanud töötust, võitleb ta erakonna väheneva toetuse ja euroala võlakriisiga. Kantsler üritab Forbesi hinnangul stabiliseerida euromaade võlakoormat ja hoida 17-liikmelist eurotsooni koos.

Merkel troonib edetabeli tipus juba viiendat korda, mullu omistas ajakiri talle neljanda koha. Toona peeti maailma mõjukaimaks naiseks USA esileedit Michelle Obamat.

Tänavuse edetabeli vanim naine on Briti kuninganna Elizabeth (85), kes on 49. kohal. Noorim on lauljatar Lady Gaga (25), kes on 11. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles