Irene kasvas kolmanda kategooria orkaaniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Orkaan Irene on liigub parasjagu järjest suureneva võimsusega üle Bahama saarte USA poole.

Atlandi orkaanihooaja esimene orkaan on kasvanud nüüdseks juba kolmanda kategooria tormiks, milles tuuleiilid ulatuvad kuni 190 km tunnis. Irene võib teel USA idarannikule muutuda veelgi tugevamaks.

Põhja-Carolina osariigi Outer Banks saarte elanikud on orkaani tõttu juba evakueeritud ning ka USA rannikualadel valmistuvad inimesed orkaani saabumiseks.

Irene on põhjustanud Kariibi mere saartel üleujutusi ja elektrikatkestusi. Bahama Mayaguana saarel põhjustas Irene veelgi ulatuslikumaid kahjusid, lõhkudes katuseid ning kukutades puid ja tänavalaternaid.

Dominikaani Vabariigis olid sajad inimesed sunnitud varjuma koolidesse ja kirikutesse, kuna torm tõi kaasa suured üleujutused.

Puerto Ricos hukkus üks 62-aastane naine, kes üritas ületada üle kallaste tõusnud jõge pealinna San Juani lähedal.

USA rahvuslik orkaanikeskus (NHC) hoiatas, et üliohtlik torm võib veetaset tõsta 2,1-3,4 meetri võrra üle tavalise tõusu taseme.

Irene kasvab täna NHC teatel eeldatavasi juba neljanda kategooria orkaaniks.

Orkaani teekond pole veel kindel ja seega ei osata prognoosida, kas orkaan ka päris USA rannikule jõuab. Orkaan tekitab aga sellele vaatamata tugeva tormi ka rannikualadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles